söndag 25 oktober 2015

Frukt Sött Och Salt.....

Vi har kört genom stora stora Kaktuodlingar. Och att skörda kaktusfrukter, är inget som vi saknar att vara med om.
Där använder dom handskar och stegar, tänk om man skulle ramla in i en sådan! 
Utefter vägen stod denna man och sålde kaktusfrukter. Han skalade den ena efter den andra åt oss och vi mumsade och åt av alla tre olika färgerna. Dom smakar lite olika beroende på hur mogna dom har blivit.
Så varför bara köpa en av varje färg då man köpa två hela flak tyckte Jakob hahaha
En snabbkurs i hur man skalar en kaktusfrukt ingick i köpet.
Och gummihandskar hade vi hemma, vilket är en förutsättning när man ska handskas med dessa små hullingar.

Vi har även köpt Kvitten
och kokat kompott av.
Blandat det med kokt ris och grädde. Blev som ris a la Malta.
Oliverna ligger nu i saltvatten och ska så göra ett tag till.
Eftersom vi har haft såå mycket kaktusfrukter har vi ätit ett antal varje dag!
Det är nyttiga frukter mineraler fibrer och vitaminer.
Därför kompenserade vi med lite sött idag hihihi
En munn kaffe och dessa bakelser!
Det var inte lätt att välja vad vi dessutom skulle ta med oss hem!
 Vi fastnade för dessa, dom är så fint gjorda och visst äter man med ögonen också.
Efter sött kommer vi till Salt.
Stora saltbassänger när vi nu kört mellan Marsala och upp mot Trapani på västra sidan av Sicilien.
Haft ännu en vacker solnedgång som speglat sig i saltbassängerna.

N37 51 42,6 E012 29 07,5

En parkering vid en liten kiosk som säljer souvernier och som kostar gratis.
 Vädret är bra, vi har sol med lite moln, temperatur runt +22grader, lite svalare på nätterna +17gr.

Kram
JoY




7 kommentarer:

  1. Oj vad vackert, smaskigt och härligt!! Jag blir sugen på flera olika delar. Bakverkan kan du förstå, men också frukterna och de fina omgivningarna! *Oliver har jag aldrig lagt in själv. Spännande. Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Kaktusfrukt har jag inte provat.
    Kanske dags!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Kaktusfrukter har jag aldrig provat, men gissar att de är goda eftersom ni köpte två hela flak! Tror för övrigt att ni sov på ungefär samma ställe där vid saltbassängerna och kiosken! ;)

    SvaraRadera
  4. Bra att ni tillgodoser flera smaker. Vi är bakelsemissbrukare, så vi håller oss till det sortimentet. Kram & Ät & Må gott

    SvaraRadera
  5. Det ser verkligen gott ut, både frukterna och alla bakelserna. Ni njuter verkligen.
    Ha det gott.
    Husbilen Ventilen

    SvaraRadera
  6. Så härligt ni har det:) Kaktusar ...njaeee skulle nog inte vilja vara nära dom...ajaj.:)) Kanske gott? har aldrig provat...bakelserna dom skulle jag däremot äta...mums:) Vilken vacker solnedgångsbild den med väderkvarnen. Ingen värme här. Just nu -4...burrr. Ha det gott. Kramiz

    SvaraRadera
  7. Håller med om att man bör ha bra handskar på när man ska skala dem. Fick tips om att lägga DM i vatten först :) Vi plockade några när visar på Sicilien, visst är de goda! Kul att se kända platser även för oss.

    SvaraRadera