tisdag 27 januari 2015

Greasy Spoon....

En "relativt ny" restaurang som öppnats på Tjärhovsgatan 19 i Stockholm.
Neonskylten med ett stekt ägg, då har man kommit rätt.
Öppnar dörren och kliver in där personalen hälsar oss: Hi Welcome!
Hoppsan, ja visst ja, vi är ju på en brittisk restaurang! 
Här är menyn bara på engelska 
och den jättetrevliga personalen pratar så klart engelska med oss.
Man kan få engelsk frukost brunch after-noon tea och lite smått och gott.
Det var söta Lena och jag som
hade en mysig dag tillsammans och bestämde oss för att äta på Greasy Spoon.
Lena beställde:
Parmesan polenta med portobello tomat och stekt ägg, toppat med ruccola.
Själv fastnade jag för:
Ägg Benedict.
Det är en engelsk muffins med skinka och ett perfekt pocherat ägg och med hollandaise sås över
och lite ruccola bredvid.
Det var såååå gott, tyckte vi båda två.
Och till det drack vi tea.
Det var svårt att inte börja äta innan fotograferingen var avklarad hahaha
När vi satt därinne hördes det engelska språket från olika bord, fick oss nästan att tro vi var i London.
Likaså när vi kom ut och det disiga vädret slog emot oss.
Vi gick mot utsiktsplatsen över Stockholm.

En mysig dag i staden med en hel del promenerande.
Tusen Tack Lena.

Jakob var fika sugen när jag kom hem och igår hade jag bakat 70 semlor hahaha
Att det blev såå många var inte meningen och vi kommer säkert inte göra 70 semlor heller. Dom får ätas som vanliga släta kardemummabullar eller göra skorpor.
Enl receptet skulle varje semla vara 10 gram!!!
Det är inte stort, jag testade och grädda en på just 10 gram. Det är den till höger i bild, utan fyllning, ungefär lika stor som ett matskedsmått.
Nej såå små ville jag inte ha, utan dom blev på cirka 30 gram.
Jo dom är också små och då kan man äta fler, bara dom kommer i flock enligt Jakob hihihi

Kram
Yvonné



13 kommentarer:

  1. Såg ut att vara en trevlig måltid!

    70 semlor är nog inget för en 5:2;à!;!;!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med 70 semlor det är för mycket även för mig trots att jag inte har 5:2 hihi
      Kram

      Radera
  2. Det ser ut som ett trevligt ställe att prova om vi kommer i närheten. Kram, ät & Må gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni hör av er om ni kommer i närheten och kan göra ett besök.
      Kram

      Radera
  3. Jag föredrar svenska språket.... så jag begriper vad det är jag ska äta :) Har lite problem här med Italienskan här :(
    Nu får du mig att längta efter semlor. Jag har ju både jäst och marsipan med ....så vem vet, rätt som det är får jag kanske lust att baka igen haha. Så trevligt med en tjejträff.
    Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Italienska är inte lätt och allt står ju inte heller i lexikon. Du svänger nog ihop en semmeldeg snart tror jag.
      Kram

      Radera
  4. Mysigt ställe ni var på! Semlorna såg också god ut! I år igen,får vi avstå!! Men det gör vi gärna när solen värmer gott! Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var ett ställe som var trevligt. Ja man kan tydligen inte få både värme och Semlor hihi
      Kram

      Radera
  5. Oj så gott det såg ut det ni åt:) Kul att kunna gå ut sådär o umgås över en lunch.:) Mums för semlorna också. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pocherat ägg tycker jag är gott men är inget som jag gör själv.
      Kram

      Radera
    2. Tack för en trevlig dag.See you soon...:) Kram Lena

      Radera
  6. ÅÅh! Jag älskar både eggs benedict och semlor.... tyvärr finns inga semlor här i SKottland, Det är en av de värsta sakerna med att bo här och inte vara så duktig på att baka :)

    SvaraRadera
  7. Tack för tipset. Dit måste jag och mannen gå någon gång. kram

    SvaraRadera