söndag 14 september 2014

På Rull - Füssen......

När vi skulle betala för våra två nätter på 
Panorama Camping Harras
blev det helt plötsligt ett annat pris än vad som står i Ställplatsboken! 
Kvinnan förstod inte vad Jakob menade med det priset vi fått av mannen som hade checkat in oss. Han kom in i rummet och slog ifrån sig med att han inget visste. 
63 Euro är lite mycket tyckte vi.
Ja så kan det gå, nu lärde vi oss en läxa också och framför allt vill vi inte att ni också blir "lurade" på priset där. Om ni åker dit för att titta på öarna, vilket jag kan rekommendera, så finns det andra ställen att stå på, bland annat en liten bit längre fram på samma väg, finns en Yatch Club, där såg vi husbilar som stod när vi gick in till båtbryggan i Stock.
Nog om detta och titta framåt mot nya platser hihihi

Vi rullade vidare på mindre vägarna, det småduggade och efter ett tag upphörde det. Molnen hade fastnat på bergen vilket ger en spännande bild av vad som kan döljas där i?
Våran tanke var att åka till Garmisch Partenkirchen och vandra. 
Inte blir man sugen på att gå i regn och blött gräs uppe bland molnen precis.
Fortsätter vidare och ser att de flesta husen har skaffat mängder med solceller på sina tak. Inte var det så för ett antal år sedan men det kommer tydligen mer och mer här i Tyskland.
Och till slut ser vi det på håll, mellan molnen lite högt upp tornar det fram
TörnrosaSlottet!
som egentligen heter
även det ett slott som Ludvig II lät bygga.
Ett slott som de flesta har sett någon gång någonstans, på pussel brukar det bland annat förekomma.
Vi svängde in för att titta hur det såg ut om man eventuellt kunde övernatta där. Vilket inte gick, däremot fanns det stora parkeringar där även husbilar kunde stå under dagen.
Vi fortsatt vidare in till Füssen, 5 km.
Husbilsskylten dök upp och vi körde efter den tills vi kom till
 Vi backar in på en plats. När vi sedan börjar dra strömmen, då ser vi att det står en Kabe bredvid hahaha Det är ett svenskt par Kerstin och Kjell som är ute och rullar runt med sin fina bil i några veckor.  Det blir ett par timmars pratande fram på kvällskvisten. Dom ska in till Schweiz och upp till Säntis toppen, Jakob delade med sig av lite info ang Schweiz.
Oj nu kommer Jakob och säger att han tänker dra ut strömmen och rulla iväg, kanske bäst att jag gör mig i ordning hihihi


4 kommentarer:

 1. Det där med att bli lurad vid campingar...det har vi också blivit:)) Man blir lite snopen när priserna inte stämmer....Ja ja man lär sig. Så kul att få se törnrosa slottet...dit skulle man vilja åka o se hur det ser ut inne i slottet:-)). Men det kanske man inte fick? Tur att ni hittade någonstans att stå. Härligt m husbil när man träffas många trevliga människor. Kramiz

  SvaraRadera
 2. Inte kul, när priset ändrar sig. Hoppas molnen lyfter, så ni får njuta av de fina omgivningarna. Füssen tycker jag är en fin liten ort. Där har jag köp vackra Volklore-kjolar. De har med åren krymp i garderoben, men jag kan inte förmå mig att ha bort dem, då tyget är så fint. Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Då har ni fått se vad vi knappast aldrig sett, en livs levande Kabe i mellan- & Sydeuropa. Tänk om jag varit med, då hade det blivit en Kabe till. Kram.

  SvaraRadera
 4. Hupp - det var dyrt! Kul att träffa svenskar när man är ute på rull.
  Ha det fortsatt fint
  Kram

  SvaraRadera