tisdag 18 mars 2014

Minns Ni Matilda....

Förra året den 26 april, skrev jag och berätta om Matilda, som hade haft sitt 90 års kalas, som kostade 10.000 kronor!!!
Nu kommer Matildas fortsättning "Ur verkliga livet".
Hon har inte hunnit fylla år ännu, men i år blir det nog inte något sådant hejdundrande födelsedagskalas inte. Det är ju inte jämna år, så jag undrar hur barnen ska få ihop en sådan stor nota?

Ska bara berätta vad jag hörde allra senast om Matilda.
Det har varit väldigt blåsigt och eftersom Matilda är väldigt bräcklig, så fortsätter hon att blåsa omkull när hon går ut. Tur i oturen så har hon inte slagit sig, efter det jag hört nu, så önskar jag, bara lite, att hon hade slagit sig!
Att använda en rullator ute, är inget alternativ för henne. Hon har ingen plats att ställa den, entren i porten är för liten och det går visst inte att ha den stående utanför porten. Hon orkar inte heller att lyfta upp den på bussen, men det skulle säkert finnas "någon hjälpande hand" till det.
Käpp då, men då säger hon att den är i vägen när hon ska bära en kasse i varje hand när hon går hem, 1 km uppför den backe där hon bor! Det finns hoppfällbara käppar men hon tror att hon måste köpa en större väska för att få ner käppen i väskan. Ja det är inte lätt.

Det var en dag när hon satt och tittade på TV. Hon bytte kanal för att se på ett av de programmen hon brukade tittade på och då kommer ingen bild! Hon ringer upp sin son och förklarar förtvivlat att det blivit fel på tv:n och programmen. Till svar fick hon: "jag tog bort alla kanalerna för jag tycker inte du behöver mer än 1:an 2:an och 4:an"!!!

Det andra som hände var:
Matilda skulle vilja ha någon som kommer och städar hos sig.  Matilda´s lägenhet är 2 små rum + vardagsrum och kök. Inte städning varje vecka utan kanske 1 gång i månaden. Det är väl inte för mycket önskat, kan jag tycka om man nu snart är 91 år fyllda. Hon har fortfarande ingen hjälp av hemtjänst.
Men se det tyckte inte sonen, som svarade: "du kan städa ett rum ena dagen, nästa rum andra dagen osv då har du något att göra"!

Jag blir så förbaskad när jag hör hur barnen behandlar sin mor.
Just nu önskar jag, att hon blåser omkull, bara lite lite, så att hemtjänsten blir automatiskt inkopplad. Det låter ju hemskt att jag önskar det men just nu tror jag att det är det enda, som skulle kunna hända så hon får den hjälp som hon önskar. Barnen styr henne med järnhand.

Jag är jätteglad att jag har en mor som är pigg och vi kunde fira hennes 86 års dag i helgen.
Hon ska inte behöva blåsa omkull, för att få den hjälp hon önskar, så det så!

Kram
Yvonné


4 kommentarer:

 1. Instämmer!!

  Omsorgen om de gamla är i många stycken bedrövlig!
  Barnen är inte alltid så snälla heller!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Men oj så hemskt!!! Vilka vidriga barn hon har. Dom borde skämmas!!! Mamman har nog ställt upp för dom när dom var små...men nu har inte dom tid och ork för sin gamla mamma....Skämmes!!. Aj vad upprörd jag blev. Så bedrövligt. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt att läsa det sista om barnen.. Man blir faktiskt riktigt besviken och ledsen. Kram

  SvaraRadera
 4. Men huvaligen så hemskt!!! Hur kan man behandla en gammal människa på de viset......jag tror att barnen inte mår bra, för så uppför man sig inte.......

  Kram!

  SvaraRadera