onsdag 4 september 2013

Vi Lämnar Zell Am See....


för den här gången och vinkar Hej då till Brigitte.
Trots att vi inte har sett blå himmel varje dag, har dagarna varit härliga. Vi har inte vandrat men vi har cyklat mycket hahaha.
Det har varit roligt att visa Jakob till platser som han inte har varit till tidigare och dom ställena var roligt för mig att få återse efter många år. Zell är en plats som jag har varit till mååånga gånger, det beror så klart på att man har vänner där och det är ett vackert ställe med sjön och bergen. Sommaren som erbjuder förmiddags skidåkning på Kitzsteinhorn och därefter bad i sjön, cykla runt sjön, vandra, kan man också göra, det är verkligen härligt. Flera golfbanor finns det också.
Kitzsteinhorn med nysnö
När vi körde in till Österrike tänkte vi köpa en Go-Box. Inte för att vi ville köra motorväg men man vet aldrig, rätt som det är befinner man sig kanske på en utan att man vill. Men vi fick sådana konstiga prisuppgifter på de tyska bensinstationerna. På samma bensinstation, sa dom att det skulle kosta 75E och när så Jakob hade hämtat bilens papper, och skulle betala, då hade priset höjts till 120E, en viss skillnad eller hur? Vi struntade i det och väntade till gränsen. Där sa dom att det behövdes ingen Go-Box till Zell, vilket dom sa på 2 andra ställen också och dessutom hade dom inga Go-Boxar! Gps tog oss in till Zell utan problem på de mindre vägarna och har så fortsatt att gjort när vi nu körde därifrån.
Vi hade olika vägar som vi funderade på att köra. Dels så finns biltåget från Bad Gastain och vägen över Grossglockner. Grossglockner har vi kört över tidigare och tåget skippade vi eftersom vädret vart fint och då är det kul att köra över berget.
Så från Zell körde vi väg 311 mot St Johann och därifrån 163 till Radstadt.
Från Radstadt över berget, i stället för Tauern-tunneln, till Mauterndorf. Det passet är på 1739m.
Det var mycket skidliftar där uppe, kan tänka mig att det är en fin ort att åka skidor i.
Vi fortsatte på väg 99 och ytterligare ett pass, Katschberg, 1641m. Där var stigningen först på 15% och sedan 17%. Det blev en bensträckare för oss alla tre.
Vad det är som husen är klädda med, har jag ingen aning om, fult tycker jag i alla fall.
Även här mycket liftar.
 När vi skulle ner på andra sidan passet var det mycket brantare, tom varningsskyltar uppsatta att man skulle köra på 1.an.
Tyvärr såg jag ingen % skylt från det hållet. Annars var vägen kringelikrokig och vacker, följde bäcken.
                  Mycket mc åkare var det, måste vara härligt att köra en sådan väg med mycket kurvor.
                                                Tufft att vara bonde med sådana här lutningar.
Väldigt vacker här i Kärntern, också.
                    Vi fortsatte på ej betalvägar, till en liten ort vid Mittestätte See som heter Dellach.
  Soligt varmt +26gr och vi hittade en plats i skuggan av ett stort valnötsträd på campingen Neubauer
.                                                   Grillat och njutit av utsikten av bergen

Sjön var liiite för kall för mig, de blev inget kvällsdopp endast fotografering!

Kram
Yvonné

5 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder! Bra att veta att man kan köra på mindre vägar och klara sig utan Go-Box. Kostnaden avskräcker lite. Ha en bra fortsatt resa. Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Åh såna fina bilder, nästan så jag börjar längta tills vi ska ut och åka. Vill också åka genom Österrike men utan gobox. Hoppas värmen står sig någon månad till så vi också hinner få känna på den. Så vackra vyer det är, jag är barnsligt förtjust i alplandskapen. :) Ha en fortsatt trevlig resa.

    SvaraRadera
  3. Verkligen vackra naturbilder!
    Vackert land!
    Ha de fortsatt bra!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Härliga bilder från fina platser. Ni ser ut att ha det verkligen fint och trevligt!

    SvaraRadera
  5. Vilka fina bilder du tagit. Jag gillar solnedgångsbilden och alla bergen såklart. Lite avis på värmen dock...men det sa ja ju igår kväll:-) haha. Ha det fortsatt bra. Kram

    SvaraRadera