fredag 13 september 2013

Tunnelseende Till Trevi ......


Det kan man säga att vi hade efter att ha kört igenom 34 stycken tunnlar, på sträckan mellan Ancona till Trevi! Längden varierade mellan ca 56  -  1500meter.
När vi lämnade Fano, fortsatte vi mot Ancona. Hade sett på en bild att det fanns klippor där i en ort som heter Portonovo. I infarten till Ancona vart lite strul mellan Gps:n och mig, vilket gjorde att vi hamnade helt fel, mitt inne i staden hahaha  Så här i efterhand kan jag skratta åt det men just då, var det inte roligt. Gps:n sa: sväng höger och det var enkelriktat och gatan var alldeles för smal etc etc. Till slut så vart husbilen både Taxi och Buss och körde rakt fram, för att överhuvud taget komma därifrån.
Vi hittade en skylt mot Portonovo och tog "rygg" på en lokalbuss. Kan lugnt säga, att det var skönt att ha den bussen före oss, det var jekligt smalt med de parkerade bilarna osv.
En fin utsikt över klippan fick vi se

åkte endast ner till orten och vände.
Ingen ide att stanna kvar vid havet när det fortfarande råder badförbud för mig och Jakob är ingen vattenälskare!
Vi lämnade solen bakom oss och slog in på väg 76 och in i ett enormt regnväder. Stundtals vräkte regnet ner och vi passade på att stanna och fixa mat och slumra lite, såå härligt det är med husbil.
Vägen övergick till 3 och som sagt 34 tunnlar körde vi genom.
Hade en ställplats i sikte i orten Trevi. På håll såg vi en stad uppe på en höjd
 och självklart var det dit vi skulle hahaha Genom olivlundar ringlade sig vägen fram och vi fick en fin utsikt över staden och dalgången.
Trevi, lockade oss att ta en promenad på kvällen. Upp och ner, fram och tillbaka gick vi i de smala kullerstens gränderna.






Från några dörrar hörs röster, svag musik och man blir så nyfiken på hur det ser ut bakom.

 På några ställen ser det ut att pågå renovering och kameran sticks in i en springa, för att få en liten inblick på hur det ser ut!
Jakob passar på och gör ett besök hos barberaren.
Vi hamnar på en liten Ristorante "Osteria la vecchia Posta"  som är en av de två på torget.
Trevlig enkel inredning och gullig personal.
Umbrien= tryffel,  så jag beställde pasta med tryffel
Jakob är Gnocchi älskare och fick en tallrik Gnocchi med gorgonzola och selleri.
Dessert blev glass med espresso och en varm chokladkaka med varm mascarponesås.

I morse var vi nyfikna på att se Trevi i dagsljus. Marknaden var i full igång med kläder frukt och fisk bilen.
 Vi hittade en karta som man kunde gå efter nummer och där det stod berättat om så gott som de flesta husen. Säkert jätte intressant, om, man hade kunnat italienska!






Kanske att man får lov att köpa bil efter garagets storlek.
Vi slog oss ner på Piazzan och tog en fika.

 Hejar på barberaren, som om vi var de allra bästa vänner. Vid bordet bredvid satt några gubbar som vi "pratade" med och rätt som det var kom gubben från fiskbilen, som vi hade pratat med tidigare och han i sin tur berättade för de övriga, att vi var från Sverige.
Den äldre mannen, som gick dåligt och fick lov att hänga på kvinnan bredvid honom.
Han fick hjälp att slå sig ner vid förmodligen "sitt bord" och blev serverad ett glas vatten och juice och en stor skål med chips. Han mumsade sina chips medan kvinnan hastade iväg och förmodligen uträttade några ärenden.

Från Trevi åkte vi vidare till Assisi och står nu på en stor parkering uppe på höjden och ska övernatta här tillsammans med ett antal andra husbilar.
Intressant är, Varför italienarna måste ställa sig såå tätt inpå varandra med husbilarna?
Vi hade en "lagom" plats till nästa husbil när vi parkerade här tidigare idag. När vi kom tillbaka från staden så har en italiensk husbil klämt in sig emellan. När vårat sidofönster stod öppet, var han tvungen att lyfta upp det för att inte slå i huvudet när han skulle gå in i sin bil hahaha Det finns hur mycket plats som helst på detta torg!
Assisi, kommer i nästa inlägg, tror jag.
God natt
Kram
Yvonné

5 kommentarer:

  1. Tack för att man får följa er resa och alla fina bilder du visar, önskar jag åkte me :)
    Ha en härlig lördag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det var fomt över klipporna som ni fick se...jätteeblått vatten:-) Härlig utsikt. Visst är det konstigt att bilar ska parkera hur nära som helst, fast det finns gott om plats...liiite närgångna:-)) Ha det fortsatt bra. Kramiz

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder, ni är verkligen på en fin resa. Det där med att ha gott om plats runt bilen har vi sett prov på även här hemma. Flera gånger har vi parkerat husbilen så att vi har plats och det finns massor av lediga platser runt omkring, men nog ska de klämma in sig antingen framför, bakom eller på sidan av bilen.....förstår inte vad det är för magnet vi har i bilen :)
    Ha en fortsatt fin resa.

    SvaraRadera
  4. Jag inser att Italien är ett måste!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Så härligt! Jag har varit många gånger i Italien, men nu ligger det några år bakåt i tiden. Skulle verkligen vilja tillbaka, men samtidigt vet jag att det är gått om trappor och just nu fixar jag inte dem. Tack för alla fina foton som vi får del av!! Ha dé gott på resan! Elisabeth

    SvaraRadera