fredag 7 september 2012

Andra Elmia Dagen......

är över för våran del.
Den började med bra frukost
 Även idag på morgonen har det rullat in mängder med husbilar på parkeringen. Undrar vart alla tar vägen? Jakob, pratade med parkeringsvakten, som berättade att på den här parkeringen, som känns "liten" hade det kommit in 450 husbilar i går!
Det har regnat till och från under natten och det var en mulen morgon, när vi valde att gå, i stället för att ta schuttelbussen. 
Vi började hos våran Carthago handlare Hannu, 
där Jakob fick träffa den tyske Carthagokillen, som ska hjälpta oss att reda ut vårat problem med varningslampan, som blinkar på displayen och ingen vet varför den blinkar? Men det kommer säkert att ordna sig...
Den här långa killen skulle man ha, när det är dags att tvätta taket på husbilen eller hur?
Vi har blivit medlemmar i
Motor Home Club
och fått en tjock bok med ställplatser i Norden.
Den kommer vi nog få användning för på kommande Sverige semester.
Vi strosade runt och tittade lite här och där. Vi hittade flera Vans modeller, men den här "kaffebilen" var inte till försäljning ha ha ha
Det vi handlade i Tillbehörstältet hos Lasse och Emma 
LedKungen
var ett par smarta pallar, bra sitthöjd och lätta
slår man ihop den så blir den tunn
och klara upp till 120kg
Så nu kan vi göra oss av med de gamla campingpallarna, som vek sig om man "gungade" eller satte sig snett på den.
Oj vad är det som händer där inne i hörnet?
Jo, det var visst hur man satte fast ett vindskydd i en husbilsvägg!

Under dagen klarnade det upp men trots att solen sken, var det lite kyligt i luften och det var skönt med jackan.
Vad sägs om den här uppställningen???
Skulle varken vilja kliva in i den bilen eller vara i husvagnen, som stod nedanför i slänten!!!
Man kan tro att det är ett skämt men tyvärr inte. 
Hur kan man göra så? Måtte det gå bra och att ingen kommer till skada.
Vi tog en runda på "våran" parkering, som är precis bredvid Vättern med Huskvarna i bakgrunden.


Även i kväll är det dans i Mässhallarna. 
Igår kväll när det började regna hade vi ingen lust att gå upp igen. Men idag tänkte vi göra ett försök och började med att lyssna i informationen, om och var man skulle köpa biljetter till festligheterna? 
Då visar det sig att, det är endast de, som bor inom området, som kan gå på det!!!!
Vilket innebär: vi som blev avvisade när vi kom i onsdags kväll pga platsbrist och hänvisade till denna plats på Sannabadets parkering, som vi tycker är bra. Inte har möjlighet att ens komma in på området efter klockan 18 och kunna delta i bla Motor Homes grillkväll i kväll, som vi just blivit medlemmar hos!!!
Så någon dans eller gemenskap med de andra inom området är inte att tänka på för oss på "utanförparkeringen"
Ändå är det CC som har hänvisat och tar betalt för bilparkeringen här, 120/dygn + att vi betalar entre avgift till mässan. 
Vi pratade med CC som håller i parkeringen och platserna men dom hade inget riktigt svar att ge oss på den frågan. Utan skyller på den vakten, som tog emot oss på onsdagskvällen och menade att vi skulle ha kört upp till infarten, för det hade funnits platser. Nu är inte vi av den sorten, inte heller bilen är gjord för att köra genom barrikader och avspärrningar när vi blir ombedda och anvisade till annan plats ha ha ha.
Men hoppas på att till nästa år, den frågan kan ha blivit löst, så vi/dom, som vill vara med där "inne" men inte fått någon parkeringsplats, kan få lösa en entré avgift eller liknande till kvälls aktiviteterna.

Det som även är lite "lustigt" är att från den här parkering går det en väg på ca 200m genom en träddunge, som mynnar ut på Elmias område 2! Vad vi har sett, så kommer det folk på vägen från område 2, som går till schuttelbussen och åker upp till mässan.  Bor vi då utanför eller innanför området? ha ha ha 
Ja det kan inte vi svara på eller få något svar på nu och det är inte aktuellt just nu. För det är ändå mörkt och endast 11 grader ute och klockan börjar närma sig John Blund, vi ska upp tidigt och rulla vidare i morgon.
Men frågan ska gå vidare till CC när vi kommer hem, om inte annat för att den ska kunna lösas smidigare i framtiden. Alla borde väl få vara med sina respektive klubbar osv. 

Dessa vackra äpplen passerade vi på "hemvägen" idag.
Kram och Natti Natti
Yvonné




8 kommentarer:

  1. Hej Yvonne o Köbi
    Välkommen i MHCs, det är en fin klubb med många goa gummor o gubbar
    I år hoppade vi över Elmia, för mycket folk och h-bilen tänker vi inte byta på ett bra tag.
    Kram på er
    Jürg o Stina mhc 473

    SvaraRadera
  2. Nu är ni "Kändisar",såg er på HusbilHusvagns hemsida !!
    Kul att kolla runt lite på Elmia förstår vi,synd man
    jobbar annars har vi oxå varit där !!!

    Ha det fortsatt gott....

    SvaraRadera
  3. Jurg o Stina: jajamensan nu kan vi ses på deras träffar. Kram

    Rolle o Carina: Tack för den infon hahaha. Har vi blivit "kändisar"? Måste genast gå in på deras hemsida. Kram

    SvaraRadera
  4. Nu har även jag sett att du var med i tidningen :)
    Håller med dig att det är lite orättvist att de som stod utanför inte kan gå in på mässområdet på kvällen vi betalade ju lika mycket i inträde och parkering. Nästa år, om vi ska dit, köper vi nog biljett till området (2). Biljetter fanns kvar, om man köpte genom Ticket-ombud, jag köpte till dottern, i veckan. Ha det gott vi kanske ses någon annan stans eller på en MHCS-träff :)

    SvaraRadera
  5. Hej och välkomna till MHCS! Ni är väl med i Carthago-klubben också? Vi har varit lite dåliga på att åka på träffar, men det blir det nog ändring på nu.... Hoppas problemen med lampan löser sej. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, vi är med i Carthago clubben också.
      Kram

      Radera
  6. Tänk att det alltid följer med bekymmer i husbilarna som ingen vet nåt om? vår instrumentpanel visar -47 grader ute!! mitt i sommaren:-) ingen vet heller där vad och vart det är fel. Men dom säger att vår bilmodell är så ny så dom har inte lärt sig den än. Men den ska bli tillfixad säger dom. Det låter lovande:) :) Pallen som du hittat, gul och blå...en sån har vi. Perfekt att använda som fotfall också när man slappar ute:) Oj såg lite farligt ut det där med en massa klossar under framhjulen och dessutom i en slänt som du sa. Jag tycker att det är nog med dom små plastklossarna vi har. Men ibland måste man hissa upp bilen för att komma i våg
    ....men det där var lite extremt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessan: Vi har fått det fixat nu.
      Ang upp pallningen, så såg det verkligen väldigt otäckt ut, jag hade aldrig gjort en sådan, utan försökt hittat en annan plats.
      Kram

      Radera