måndag 21 november 2011

Helgens Italienska Mat...

Sedan vi kom hem från Italien har vi varit sugna på Risotto. Den vi åt där nere var ju såå god!
Nu i helgen blev det dags för SvampRisotto och för att känna ännu mera Italien, kryddade vi till med lite Salsiccia


Det blev riktigt gott

Risotto Recept
det är för 6 pers

Svamp, jag tog ett par nävar torkade trattkantareller, som jag lade i vatten en stund o sedan kramade ur, innan den stektes.
1 gul finhackad lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
3 msk smör
1,5 liter vatten
1,5 st grönsaksbuljongtärning
6 dl avoriris
4,5 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost

Fräs svamp lök vitlök med smör, i en stor kastrull.
Koka upp vattnet med buljongtärningen i en separat kastrull.
Rör ner riset i svampblandningen o låt det fräsa med ett par minuter.
Häll i vinet och låt det koka in medans du rör!
Späd med buljongen, lite i taget. Rör nästan hela tiden. Låt buljongen koka in mellan påfyllningarna, tills risotton är krämig.
Rör ner en klick smör och parmesanosten och rör om.
Smaka av o krydda med salt o peppar

Vi ville även ha lite Salsiccia korv, som jag skar i tunna skivor o stekte och blandade ner i Risotton

Mums Mums
Lycka till
Kram
Yvonné




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar